zondag 9 maart 2014

Een Liebster award gekregen

Van Willy kreeg ik maar zo een liebster award! Precies op het moment dat ik het laatste hoofdstuk van mijn manuscript geschreven heb. 

Ik neem de award graag in ontvangst en zal met plezier de vragen beantwoorden. Voor Anita's dagboek heb ik al een keer een award gekregen en het heugt me nog heel erg goed hoeveel lol ik er uiteindelijk aan beleefd heb door de vragen te beantwoorden. Eerst hikte ik er tegenaan, maar het is zo ontzettend leuk om er over na te denken. 

Dit zijn de vragen die Willy me stelde. 

1. Hoe lang blog je al?

Sinds augustus 2012 blog ik. Ik ben tegelijk met dit blog gestart als met Anita's Dagboek. Op Moord in het Blair House was de uitdaging om in 365 dagen een detective / moord mysterie te schrijven. Dat is gelukt in 165 dagen. Wel verspreid over twee jaar :-)
Op Anita's Dagboek was de aanvankelijke uitdaging om mijn huis in 365 dagen kastje voor kastje op te ruimen. Maar al snel vulde ik het blog aan met allerlei andere zaken die me bezig houden, zoals handwerken of de kinderen of gedachtes over mezelf of over de wereld.

2. Zit je door het bloggen wel eens in tijdnood?

In het bloggen gaat absoluut veel tijd zitten. Wat dat betreft is het een hobby op zichzelf. Wanneer ik een half uur aan mijn moord mysterie had geschreven, dan kostte het nog een half uur om het uit te typen. Ik schrijf met pen en papier, dat ken je misschien nog wel van vroeger ;-)
Het bloggen kan wel eens dwingend zijn. Het idee van een stukje te moeten plaatsen omdat lezers er op zitten te wachten. Dat gevoel. Dan voelde ik de tijd wel eens dringen. 
Nu het manuscript af is en ik met Anita's Dagboek ook een mooi schrijfritme heb ontwikkelt, heb ik geen tijdnood meer. Ik ben er wat losser in geworden.

3. Wat doe je nog meer dan bloggen?

Ik verdeel mijn tijd tussen mijn werk als secretaresse (20 uur p/w) en mijn gezin, huishouden, hobby's. Kortom: ik heb altijd tijdnood. 

4. Waar ben je op dit moment mee bezig op schrijf of handwerkgebied?

Het manuscript van Moord in het Blair House is nog niet af; er zal nog heel wat moeten worden geschaafd en gepolijst. Daar ga ik me de komende tijd mee bezig houden. Daarnaast borrelen er al weer nieuwe schrijfplannen op. Ik heb al een eerste scène bedacht voor een nieuw avontuur van Beatrijs. 
En ik wil nog een blog beginnen (waar begín je aan! - ja ik weet het). Het blogadres heb ik een hele tijd geleden al vastgelegd. Het gaat De Schatzolder heten en moet een plek worden voor kinderen en ouders/verzorgers/juffen/meesters/opa's en oma's om een leuk verhaaltje te lezen over Wouter Schat. Om knutselideëen op te doen of een kinderrecept te vinden. 

Op handwerkgebied ben ik bezig om mijn lange lijst aan ideeën af te werken, zodat er weer ruimte komt voor iets spontaans. Ik heb sokken op de breinaalden staan en ben bezig met de afwerking van Pipischortjes. 

5. Wat is je lievelingseten?

Dat is een lastige vraag. Eigenlijk heb ik niet een lievelingsgerecht. Het allerlekkerste gerecht is een gerecht dat voor mij gemaakt wordt. Dan hoef ik zelf niet te koken.  ;-)

6. Wat is je favoriete kleur?

lila en paars

7. Waar zou je graag eens heen willen op vakantie?

Amerika is mijn favoriete vakantie bestemming. Ik ben drie keer naar Mendocino op vakantie geweest, de locatie waar Moord in het Blair House zich afspeelt. Daar heb ik alle keren erg van genoten. Van de omgeving, het speciale licht, de ruimte, de rust. 

Waar ik momenteel erg nieuwsgierig naar ben is een vakantie in Zweden. Dat zal wel komen door de Pipischortjes en de boeken van Astrid Lindgren die ik nu voorlees aan de kinderen :-)
Of naar Istrië. 

8. Maak je weleens iets voor een ander?

Heel af en toe maak ik iets voor een ander. Ik zou dat best vaker willen doen, maar ik heb vaak al te weinig tijd om mijn eigen ideeën uit te voeren. En ik ben niet zo van de productie. 

9. Op wie of wat ben je trots?

Ik ben heel trots op mijn kinderen en mijn gezin. Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou zijn in het moederschap. Als ik dat geweten had, had ik niet zo getwijfeld. Dat heeft de komst van mijn kinderen me wel geleerd: meer vertrouwen in mezelf hebben. 

10.Wat is je grootste droom?

Mijn grootste droom is een schrijfdroom: dat ik een (parttime) inkomen heb uit mijn schrijverij. En ik droom van een eigen vakantiehuisje op Schiermonnikoog. 

11.Doe je aan sport?

Sport heb ik afgeschaft. Zóoooo 2000. 

De regels van de Liebster Blog Award zijn:

 • De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 bloglovin volgers.
 • Je moet "11 facts about me" delen. (sorry, ik heb geprobeerd 11 facts op te noemen, maar kreeg het niet voor elkaar)
 • Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
 • Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
 • Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost.
 • Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
 • Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren

Mijn vragen aan mijn genomineerden: 

1. Hoe lang blog je al?
2. Zit je door het bloggen wel eens in tijdnood?
3. Wat doe je nog meer dan bloggen?
4. Waar ben je op dit moment mee bezig op schrijf of handwerkgebied?
5. Heb je wel eens iets weggegooid of weggegeven waarvan je nu nog regelmatig spijt hebt?
6. Welk boek of welke film heeft je denken bepaald?
7. Waar zou je graag eens heen willen op vakantie?
8. Maak je weleens iets voor een ander?
9. Op wie of wat ben je trots?
10.Wat is je grootste droom?
11.Heb jij nog vrienden/vriendinnen van de lagere school?

Mijn genomineerden: 
Het meest lastige onderdeel van de liebster award is het doorgeven van de prijs. Sinds de vorige award is mijn leeslijst weliswaar uitgebreid, maar vooral met blogs uit het buitenland en met blogs die duidelijk aangeven geen awards (meer) te willen krijgen. Of ik lees bepaalde blogs wel vaak, maar doe ik dat in stilte. En om nou als stille lezer een blog te nomineren....
Ook wil ik graag een blog in het zonnetje zetten die op een of andere manier met schrijven te maken heeft, maar daarvan ken ik er maar heel weinig. Tjonge, geen sinecure zo'n nominatielijst. 
Toch heb ik een lijstje samengesteld. Ik raad jullie allemaal aan om een kijkje te nemen op elk van deze blogs, want ze zijn het allemaal waard. 

city saar - heb ik sinds kort aan mijn leeslijst toegevoegd. Een twintiger, met een kritische open kijk op de wereld en haar plek daarin. 

maar allerminst saai - over de kleine geneugten van het leven en die zijn absoluut niet saai

mamakimm - heeft 365 dagen een column geschreven over het moederschap. Prachtige stukjes zijn het geworden. En ze is moeder in Groningen. Net als ik. 

adrianne@ home - een druk bezette vrouw. Maakt prachtige dingen. 

wolfjes wereld  - over bewust leven, over jaartafels, over antroposofie, over vrije school

lilians kladblok - over tekenen en schrijven

pippa's hus - mooie interieurs, mooie foto's

ik-ook gewoon - leuk blog met gerechten en bijpassende zelfgemaakte tekeningen

Creëer met je hartdit blog heb ik sinds kort aan mijn leeslijst toegevoegd. Leuke aanwinst voor mijn leeslijst. 

My way of living - een homestyle blog van naamgenoot Anita. Via haar blog komen er regelmatig lezers bij mij kijken. Dat mag wel eens bedankt worden met een mooie prijs :-)

De award is jullie van harte gegund, maar wanneer je voor de eer wilt bedanken vind ik dat geen probleem. 

Veel plezier!

15 opmerkingen:

 1. Anita, ik vind het idd heel lief van je dat je mijn blog hebt genomineerd, dat vind ik idd best een hele eer, maar ik doe liever verder niet mee aan de vragen en het doorgeven ervan.
  Groetjes Gracia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anita, ik vind het ook een hele eer. En vind het geen probleem om de vragen te beantwoorden. Maar ik vind het lastig om 10 nieuwe mensen te nomineren. Niet dat ik geen 10 geweldige blogs zou kunnen vinden, maar omdat veel mensen aangeven dat ze geen awards willen. Dus dan kan ik er misschien beter vanaf zien. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert.
   Het vinden van blogs om de award aan door te geven was voor mij ook het moeilijkste onderdeel, zoals ik hierboven al schreef.
   Ik was er zelf erg verbaasd over dat ik toch nog weer een lijstje had gevonden. Wat mij betreft hoef je niet per se 10 blogs te noemen, het mogen er ook drie zijn. Of je geeft 'm helemaal niet door, maar beantwoordt wel de vragen :-)

   Verwijderen
 3. Lief dat je mij de award geeft! Ik heb lang geleden al besloten geen awards meer aan te nemen. En het blog waar je mij de award voor gegeven (http://www.ikookgewoon.blogspot.com ) hebt bestaat echt alleen uit getekende recepten! (geen txt geen foto's), Maar ik ben je wel zeer erkentelijk. Dankjewel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het me voorstellen hoor, dus het geeft niet.
   Fijn dat ik je wel blij heb kunnen maken met de award. Dat geldt ook voor de anderen trouwens.
   Ik heb je blog in ieder geval even voor het voetlicht gezet :-)

   Verwijderen
 4. De schatzolder, klinkt nu al helemaal goed, leuk, ik ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   De ideeën voor dat blog beginnen steeds meer te borrelen. Ik ben er zelf ook heel enthousiast over, misschien moet ik er maar eens voor gaan zitten :-)

   Verwijderen
 5. Ik voel me nog steeds heel vereerd... en ik ben blij dat je hierboven schreef dat 10 nieuwe blogs nomineren niet persé hoeft :-)

  Het beantwoorden van de vragen vind ik heel leuk om te doen, maar dat nomineren van anderen... Daar hik ik een beetje tegenaan. Tien is best veel en wat hierboven ook al aangegeven werd... sommige mensen zitten er niet echt op te wachten. Ik neem 'm aan van je, alleen met wat minder nominaties aan het eind :-) Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Anita,
  Wat leuk dat je mij genomineerd hebt! Ik kende je blog(s) nog helemaal niet. Wat leuk dat je een moordmysterie hebt geschreven! Ik ga de award doorgeven en de vragen beantwoorden, het komt dit weekend online.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Lot dat je de award in ontvangst wilt nemen.
   Ik ken jou blog nog niet zo lang, maar het had meteen mijn belangstelling en ik vond dat je blog wel even voor het voetlicht mocht.
   Ben benieuwd naar je antwoorden.

   Verwijderen
 8. Leuk om je antwoorden te lezen! Enne..ben benieuwd naar je nieuwe blog! Die schrijfdroom delen we, maar dat wist je al.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi, late reactie, ik had een drukke week. Wat lief dat je me genomineed hebt. Altijd lastig, om zoveel mensen te nomineren... heeft de bedenker van de award niet zo goed over nagedacht :-) Ik ga je vragen zeker een keer beantwoorden (als ik in rustiger vaarwater zit). En ik ga de andere blogs lezen, volgens mij heb je een lijst interessante blogs verzameld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neem je tijd. Ik vind het in ieder geval al heel leuk dat je 'm aan wilt nemen.
   Ik ben benieuwd naar je antwoorden.

   Verwijderen