maandag 1 oktober 2012

Intermezzo: Over het Blair House

Ik raak weer wat uit de knoop met mijn kwestie van het slachtoffer en dader. Als ik het achterelkaar op papier zet, zonder dialogen, dan komt er weer wat licht aan het eind van de tunnel. Nog een of twee dagen en dan kan de locomotief weer rijden.

Bij het bouwen van dit blog had ik ook alvast een tabblad Over het Blair House gemaakt. Ik had nog geen tijd gehad om het te vullen, daarom doe ik dat nu. De inhoud van dit blog kun je later terugvinden achter het betreffende tabblad.

Het huis van Jessica Fletcher bestaat echt. Het heet Blair House en is in het dagelijks leven een Bed & Breakfast. Het staat niet in Cabot Cove, Maine - want Cabot Cove is een fictieve plaats. Het staat ook niet aan de oostkust, zoals vaak gesuggereerd wordt in de serie. Het Blair House staat in Mendocino, Californië, aan de westkust.
Het huis is gebouwd in 1888, zoals te zien is op het tuinhek en op het glas boven de voordeur. Dit is dus niet het huisnummer, zoals veel bezoekers denken.


Blair House, 1888

Het is gebouwd door Elisha Blair. Ik dacht dat dat een vrouw was, maar het is een man. Hij was getrouwd met Hattie en had een dochter, Florence. Naar haar is een van de kamers vernoemd. De andere kamers zijn - volgens Norm, de beheerder, vernoemd naar vrienden van de kinderen van de huidige eigenaar (Grover Wickersham).

Foto ca. 1900, Blair House geheel rechts. Daarachter staat nog een watertoren. Verder daarachter op de heuvel de Mendocino High School 


Mendocino is in 1850 gesticht als een houthakkers dorp. De bomen werden landinwaarts gerooid en via de rivieren afgevoerd naar zee, waar vandaan ze verder werden vervoerd. Elisha Blair kwam in 1857 naar Mendocino en werkte jarenlang op de zagerij. Op een gegeven moment mocht hij financieel werk doen. Dit was tijdens de grootste bloeiperiode van het dorp. Van zijn verdiende geld liet hij het Blair House bouwen. Hij heeft maar kort kunnen genieten van het huis, want hij overleed in 1892.

De tv-serie Murder, She Wrote heeft een grote impact gehad op Mendocino. Er werden negen afleveringen gefilmd op locatie. Veel bewoners keken uit naar het jaarlijkse filmen, meer dan 150 mensen werden gekozen voor een figurantenrol. Het heeft het toerisme naar Mendocino veel goed gedaan.

In het dorp zijn vrij veel plekken terug te vinden die in de serie voorkwamen.

Hotel Hill House heeft aan een kant van het uithangbord de tekst Hill House of Cabot Cove laten staan. 

Van het havengebied zijn opnames gemaakt in Fort Bragg, een grotere plaats iets noordelijker. Tussen Fort Bragg en Mendocino is ook nog een ranger station post, die locatie werd gebruikt voor het politiebureau.

Ik lees een boek op een bankje in Angela's Suite, voorkant van het huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten