maandag 3 september 2012

Intermezzo : Ronald Giphart begint feuilleton

In de Volkskrant van afgelopen zaterdag 1 september staat een interview met Ronald Giphart. Hij begint aan een feuilleton voor de Volkskrant. Ik las het en dacht: hè, dus mijn 365 dagen project heet een feuilleton!


 Hij geeft drie romanconcepten, waaruit de lezer mag kiezen. Drie erg aansprekende verhalen, waaruit ik het moeilijk kiezen vind. Op dit moment heb ik een voorkeur voor het Wijnfeest. Maar Michel vindt De geheimen van mijn vriendinnen aansprekender.
Zo interactief als Giphart het gaat aanpakken, zo zie ik mijn blog niet. Daarvoor vind ik het veel te leuk om het allemaal zelf te bedenken en uit te zoeken. Zo'n type zelfdoener ben ik nou eenmaal.
Maar de voorbeelden die hij aanhaalt zijn wel herkenbaar. Hij zocht een Brits scheldwoord voor Indiase mensen en riep hulp in via twitter voor een snel antwoord. Zo kan de hulp van de lezer wel werken.
Toch is er wel een onderdeel in mijn verhaal waar ik nog niet 100% zeker over ben.
Is Beatrijs weduwe of is ze een gescheiden vrouw?
In mijn eerste versie heb ik van haar een gescheiden vrouw gemaakt. Tegen de pensioenleeftijd vond haar man via hyves/facebook/schoolbank zijn schoolvriendin terug. De liefde bleek er nog altijd te zijn en hij ging met haar een nieuw leven opbouwen en rentenieren in Spanje. Er zit een grappig component in dat gebeuren en dat vind ik wel leuk.
Maar elke keer denk ik: nee, toch maar weduwe. Een scheiding is niet grappig. En dan denk ik weer: nee, als gescheiden vrouw wordt Beatrijs toch een voller karakter.

Dus: wat vindt jij? Weduwe of gescheiden vrouw?1 opmerking:

  1. Ik denk dat ze gescheiden is, ze is nog steeds boos op haar man dat die dacht een beter leven te leiden in Zuid-Spanje terwijl hij vroeger elke vakantie met haar naar Drenthe ging. Dit compenseert ze met geldingsdrang en goedheid naar Gertie toe. Zie ik dat een beetje goed?

    BeantwoordenVerwijderen