donderdag 3 oktober 2013

Weer een scèneketting gemaakt (deel 2)


Sceneketting deel 2

Cliff                 blij dat hij alleen is, gaat mail afhandelen en daarna wil hij naar zijn garage. De eigenaar van het Blair House stuurt altijd een moppermail over tegenvallende verhuur en dreigt zoals altijd om de boel te verkopen. Dan heeft Cliff niets meer, want hij heeft een mager pensioen.
Maar Cliff blijft er laconiek onder. Het is een spel tussen hen: eigenaar klaagt over te weinig inkomsten. Cliff sjoemelt met de kosten en laat Derek gratis op terrein wonen.

Webb              informeert bij de buren. Echtpaar dat alleen ’s weekends komt, door de week werken ze in San Francisco. Een vrouw passeert en laat de hond uit. De hond hapt in Webb’s broekspijp.

Natalie            is opnieuw met Derek mee naar Ingrid. Ze bekijken de tuin. Er staan veel kruiden.

Alex en Alex   zijn bij de plaatselijke archieven om in de kranten te duiken over hun voorouders. Het beeld van hun voorouders wordt bevestigd. Het is confronterend om er over te lezen. Ze durven niet tegen de medewerker te zeggen dat ze afstammelingen zijn. ‘U lijkt er zelfs een beetje op.’ Zegt de medewerker tegen Alexandra.

Iris                  bij de bank. Het is rustig aan de loketten. Achter een scherm zit een medewerker met een klant te praten. Meer dan een elleboog in pak kan ze niet zien. Wanneer de medewerker even wegloopt zie ze hoe de klant het beeldscherm even vlug naar zich toedraait.
‘Is zo alles naar wens geregeld?’
Iris krijgt contanten mee.
‘Sterkte gewenst juffrouw Moxley.’

Iris                  loopt naar buiten. Op de stoep blijft ze even staan twijfelen.
Achter zich hoort ze ‘Iris?’
‘Meneer Thomson?’
‘Noem me maar Fred. Vind je het goed dat we een stukje samen oplopen?’

Webb              doet een rondje door het dorp. Spreekt de makelaar. Jammer, een eens bloeiende wijnboerderij – staat nu te boek als een object met potentie  - is teruggetrokken uit zijn portefeuille. Terwijl hij er net een serieus geinteresseerde koper voor had. Een moeder en dochter hadden het geerfd maar wilden er vanaf. Nu gaat de dochter trouwen en haar a.s. man wil het gaan ontwikkelen.

’s Avonds in de eetkamer waar Alexandra, Natalie en Beatrijs een tarotkaartje leggen (de gehangene), Gertie zit te haken. Kondigt Iris aan dat ze en Fred gaan trouwen.
Gertie  ‘Fred??’
‘Meneer Thomson’
Fred wil de wijnboerderij die van de familie van Iris’ vader was gaan exploiteren.

Cliff                dit is wel een feestje waard.
Haalt een fles wijn uit de keuken (Heeft ‘m in de keuken al opengemaakt)
Schenkt voor zichzelf in zijn mok in.
‘Wat dachten jullie er van als ik een picknick organiseer. Bij Mendocino’s baai is een prachtig stuk strand. Ik kan bij een collega B&B hapjes regelen. Ik betaal! In gedachten deelde hij zijn gulheid in onder het kopje ‘onderhoud huis’. Dat rolgordijn wat er steeds afviel zou hij wel even vastplakken met ductape.


2 opmerkingen:

 1. Dus deze verhaal lijn ga je nu uitwerken? Of hoe moet ik dat zien - deze scene ketting?
  Het leest lekker weg, ben zo benieuwd naar de rest van je verhaal!

  x Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt! Dit is bedoeld als leidraad om uit te werken. Elke scène wordt weer een stukje van het moordmysterie.
  Janneke Heimweg bracht me op het idee om het te gebruiken. http://jannekeheimweg.blogspot.nl/2013/07/stappenplan-hoe-schrijf-ik-een-boek.html

  Zoals ik het nu inschat dan heb ik nog een keer zo'n aantal scènes nodig om het verhaal af te maken. Ik ben zelf ook héél benieuwd naar het eindresultaat. Tjonge wat zal ik blij zijn als ik het einde gehaald heb!
  Zo lief dat jij tot de trouwe volgers behoort. Dat houdt me gaande.

  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen